Over ISBN

Met een ISBN krijgt uw boek de aandacht die het verdient!

ISBN staat voor Internationaal Standaard Boek Nummer. Het is een unieke identificatie die ervoor zorgt dat een uitgever geïdentificeerd kan worden en een uitgave vindbaar is voor boekhandels, bibliotheken, webshops en andere aanbieders van boeken.

Het International ISBN Agency, gevestigd in London, is wereldwijd verantwoordelijk voor het beheer van het ISBN syteem. Op de site van ISBN International vind je de Engelstalige ISBN User Manual. Wij controleren en beheren alle ISBN’s voor Nederland en Vlaanderen. In Vlaanderen doen wij dit samen met de organisatie Meta4Books.

ISBN is een service van CB, spil in het boekenvak op het gebied van logistiek, digitale distributie, financiële diensten en informatiediensten. CB heeft inmiddels 145 jaar ervaring in de boekensector, vanaf het aanvragen van een ISBN tot de levering van boeken aan boekhandel en consument. Benieuwd wat CB voor jou en jouw boeken kan betekenen? Kijk op www.cb.nl/media

Naast de registratie van het ISBN verzorgen wij redactionele controle van de gegevens van je titel. Wij controleren onder andere de titel, ondertitel, reeks en auteursnaam. Zo zorgen we ervoor dat alle titelgegevens consistent worden opgeslagen en beschikbaar zijn voor onder meer retailers en bibliotheken. De gegevens worden ook opgeslagen in de database van het Nederlandstalige boekenvak, Titelbank. Titelbank ontsluit zo voor iedereen alle beschikbare bibliografische informatie. Een bestand met alle data is op aanvraag verkrijgbaar.

Aan het CB assortiment kennen wij het NSTC (Nederlandstalige Standaard Tekst Code) toe. Dit 'super-ISBN' zorgt ervoor dat alle verschijningsvormen van een boek onder één overkoepelend nummer aan elkaar gelinkt worden (bijvoorbeeld het e-book, het audioboek en het gedrukte boek van 1 titel). Compleet geautomatiseerd speuren we de database af naar verwante ISBN’s en kennen (kosteloos) een NSTC toe. Eind 2016 stond de teller op 91.000 toegekende NSTC’s die samen 154.000 titels beslaan.

Meer weten? Neem contact op of kijk op serviceportaal voor veelgestelde vragen.